The Soulmate Equation – Christina Lauren

Jess Davis är ensamstående mamma till sjuåriga Juno, och har lagt det där med dejtning på hyllan. Men så får hon höra talas om GeneticAlly, ett företag som matchar ihop potentiella par med DNA. Jess är statistiker, och även om hon är skeptisk lockas hon av tanken på att data kan hjälpa till att hitta en soulmate.
Hennes DNA matchas med en profil till 98%, den bästa matchningen någonsin i företagets historia. Och personen hon matchar med är ingen mindre än företagets grundare, River Peña. Jess kan inte förstå matchningen, för hon känner River som den dryge killen som köper sitt morgonkaffe på samma ställe som hon själv. River är också skeptisk, för han har aldrig tidigare kommit ens i närheten av en liknande matchning.
Cheferna på företaget blir alldeles till sig och erbjuder sig att betala Jess för att lära känna River. Skulle de bli kära skulle värdet på GeneticAllys aktier skjuta i höjden. Trots att de båda är skeptiska till matchningen, så tror de på vetenskapen och är villig att ge relationen en chans.
Jag tycker om relationen som växer fram mellan Jess och River. Det är inte helt enkelt att släppa taget och våga lita på sina känslor, när man absolut inte är en känslostyrd person utan låter logiken och förnuftet tala. Här finns också härliga bikaraktärer som Jess vän Fizzy och dotter Juno. Och den relation som växer fram mellan River och Juno är fin att se.
Christina Lauren är en pålitilig författarduo, och levererar även denna gång.The Soulmate Equation är härlig och underhållande läsning. Den har beskrivits som en korsning mellan Projekt Rosie och Etthundra mil, och jag kan inte annat än hålla med.
Mer av Christina Lauren: The Unhoneymooners och In a Holidaze.