En evighet från dig – Jenny Colgan

Lissie jobbar som sjuksköterska i ett skitigt och hektiskt område i London. Efter en traumatisk händelse drabbas hon av PTSD. När hennes chef ger henne möjligheten att under några månader byta tjänst med en sjuksköterska i den lugna lilla staden Kirrinfeif i de skotska högländerna, tar hon den.

Den som ska ta Lissies plats i London är Cormac. En yrkesmilitär som sökt sig till Kirrinfeif i jakt efter lugn och ro. Men även om han trivs i sin roll som ortens sjuksköterska så har rastlösheten börjat bli alltmer påtaglig. Kanske kan ett miljöombyte vara precis vad de båda behöver?De har aldrig mötts, men eftersom de nu har bytt liv med varandra är de i ständig kontakt om stort och smått, som kan vara bra för den andra att veta.

Kommentar:
En evighet från dig är en fristående fortsättning på Den lilla bokhandeln i hamnen och Den lilla bokhandeln runt hörnet. Den utspelar sig i samma lilla by, och de tidigare delarnas huvudpersoner återkommer som bifigurer här, men man behöver inte alls ha läst de båda föregående för att hänga med.

Temat är bekant – en kvinna med problem flyr storstaden för landet och finner lyckan. Men det är något vilsamt med igenkänning och förutsägbarhet, det stör mig inte. Jag tycker dock att det är en väl så långsam och händelsefattig historia den här gången, och slutet rasslas igenom alltför snabbt. En evighet för dig är inte Colgans bästa, men det är underhållande, avkopplande och småmysig läsning.

Fakta:
Originaltitel: Five hundred miles from you
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 415
Utgivningsår: 2021