The Unhoneymooners – Christina Lauren

Olive är tvillingsyster med Ami. Olive har precis fått sparken från sitt jobb och är den ”evigt hopplösa” av de två, medan Ami fixar allt hon tar sig för. Som att finanisera hela sitt bröllop genom att vinna en rad tävlingar. Oturligt nog blir alla på bröllopsfesten matförgiftade – utom Olive och best mannen Ethan, som aldrig åt av skaldjursbuffén.
 
Olive och Ethan hatar varandra, och kommer inte alls överens. Men nu finns det plötsligt en gratis bröllopsresa till Maui att utnyttja, så de utlyser vapenvila och bestämmer sig för att spela ett förälskat bröllopspar på sin smekmånad.
 
Väl på Maui råkar de stöta ihop med Olives nya chef med fru, och även Ethans ex dyker upp med sin nya pojkvän. Komplicerat, minst sagt! Och Olive upptäcker också att det inte är så himla svårt eller jobbigt att spela förälskad i Ethan.
 
The Unhoneymooners är en väldigt rolig romantisk komedi av bättre sort. Hat-kärleken mellen Olive och Ethan är en härlig kamp att följa, och dialogerna är både smarta och roliga. Det är på Maui det händer, och det är den delen av historien som är allra bäst. Den sista tredjedelen, när de återvänder till vardagen, tycker jag tappar lite fart och det händer saker som inte riktigt passar in i historien. Epilogen gillar jag inte alls – för då är det helt plötsligt Ethan som är berättarröst, när det genomgående varit Olive hela vägen fram till dit. Det blir lite konstigt.
 
Men, oavsett, så är det här riktigt rolig läsning, underbar miljö, ett par som klickar, och såklart en massa missförstånd och komplikationer på vägen.
 
Fakta:
Förlag: Gallery Books
Antal sidor: 335
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris.