In a Holidaze – Christina Lauren

Mae firar som vanligt julen på hennes favoritställe, en stuga i Utah där hon tillbringat varje jul sedan hon föddes, tillsammans med sina föräldrar, lillebror, och familjens vänner. Alla föräldrar lärde känna varandra på college så vänskapen går långt tillbaka i tiden. 
 
Men i år vaknar Mae upp efter ett julfirande med för mycket äggtoddy och bakfylleångest. Kvällen innan råkade hon kyssa Theo, trots att hon sedan flera år är hemligt förälskad i hans bror Andrew. Vilket Andrew råkade se. Och till råga på allt får hon veta att stugan ska säljas, så det blir inga fler jular i hennes julparadis. 
 
På väg hem mot flygplatsen ber Mae till universum/gudarna/jultomten själv om hjälp att bli lycklig, och i nästa sekund krockar de med bilen och allt blir svart. När Mae vaknar upp sitter hon på flygplanet, en vecka tidigare, på väg mot julfirandet. Hon inser så småningom att hon har hamnat i en timeloop och upplever samma julfirande en gång till, och tänker att hon har chans att ställa till rätta allt som gått fel. Men hon upptäcker också att varje felval kastar henne tillbaka på planet igen, och hon får börja om.
 
In a Holidaze är Måndag hela veckan med julkostym. Författarduon Christina Lauren är skickliga på att skriva romantisk komedi, och det visar de upp även denna gång. Det är riktigt roligt, det slår gnistor, och så finns det förstås lite julmagi som säsongen kräver. 
 
De bjuder också på ett mysigt julfirande i vintrig miljö, med fin gemenskap mellan familjerna, pulkaåkning, spel, snöskulpturtävling och annat som hör julen till. Och så en farbror Benny som tror att Mae nallat från hans magiska svampar när hon beter sig så konstigt. 
 
Fakta:
Förlag: Gallery Books
Antal sidor: 336
Utgivningsår: 2020