Juni, juli, halva augusti – Marie-Louise Marc

42-åriga Hanna trivs med livet i Stockholm, men när hennes mormor skadar sig och behöver hjälp tvingas hon upp till den lilla byn Storsjöhöjden i Jämtland. Byn där hon tillbringade sin barndoms somrar är sig lik: samma ljuvliga ängar, samma vackra vyer mot fjällen… och samma Mattias.

För tjugofem år sedan hade Hanna och Mattias en himlastormande romans här. Idag är han getbonde med eget mejeri, och lever ensam med dottern Felicia. Det dröjer inte länge innan känslorna åter väcks till liv mellan Mattias och Hanna, och Hanna blir dessutom förtjust i 9-åriga Felicia. Ändå bestämmer de sig vuxet för att hålla det på en sommarromans-nivå. Juni, juli, halva augusti.

Kommentar:
You had me at getbonde skulle man kunna säga, men det här visade mig vara mycket mer än så. Juni, juli, halva augusti är en helt magisk läsupplevelse fylld av sommarlängtan, landsbygdsromantik och bondepassion som tog mig med storm och skakade om rejält.

Jag har levt i Storsjöhöjden och med alla människorna där i flera dagar nu. Jag har till och med drömt om karaktärerna på nätterna, och jag kan inte minnas när det hänt förut. Kanske för att de är så äkta och levande. Kanske för att Hannas mormor är så lik min egen och att alla människorna i byn påminner om de människor jag själv växte upp med. Minnen vaknar inom mig. Men det kanske också är för att det är en förbaskat bra berättelse, och det är det verkligen.

Juni, juli, halva augusti är en varm och bitterljuv feelgood om att åka bort och att hitta hem. Om passionerad kärlek och oväntad vänskap. Det är ljusa sommarnätter och sorgtyngda dagar. Och du har ingen aning om vart den här historien kommer att svänga.

Marie-Louise Marc har tidigare skrivit Bettys värld, Bettys val och Bettys resa, vilket var en trevlig och småputtrig serie. Juni, juli, halva augusti är något helt annat. Det är istället den typen av bok som river ut hjärtat på dig, lappar ihop det, och lämnar dig både tårfylld och lycklig i själen. Helt underbar!

Fakta:
Förlag: Pritz Publishing
Antal sidor: 435
Utgivningsår: 2020

Finns på Bokus och Adlibris.