Två veckor till midsommar – Marie-Louise Marc

Jennie är en inbiten storstadskvinna och arbetar som chefredaktör på tidningen Drömliv. Men hennes eget liv är inte mycket till dröm. Efter skilsmässan för fyra år sedan lägger hon all tid på tonårsdottern Tilda. Kärleken och drömmarna om ett rött torp med vita knutar har hon lagt på hyllan.

Men en reportageresa till Storsjöhöjden i Jämtland förändrar allt. Hon lär känna människorna som bor och arbetar på gården, och charmas snabbt av de eviga sommarnätterna, och även av bonden Frank. Även om det känns som om han bär på en hel del hemligheter.

När resan lider mot sitt slut visar det sig att hennes kommande sommarsemester är hotad. Kan hon återvända till Jämtland? Och hur vet man egentligen var man hör hemma?

Kommentar:
Två veckor till midsommar är den fristående uppföljaren till Juni, juli, halva augusti, där vi fick följa Hanna och Mattias kärleksresa. Nu är det dags för Jennie, som även hon hamnar på getgården i Storsjöhöjden, och får sitt livs sommaräventyr.

Jag älskade verkligen Juni, juli, halva augusti, den hade allt man kan önska sig av sommarlängtan, landsbygdsromantik och bondepassion. Jag tycker dock inte att Två veckor till midsommar når fram på alla de punkterna, men den är fortfarande en god stunds mysig läsning, och det är förstås härligt att få återse vännerna i Storsjöhöjden!

Det jag tycker allra bäst om är Jennies relation till tonårsdottern Tilda, som nog många föräldrar kan känna igen sig i. Allra helst om man har delad vårdnad om sin tonåring och brottas med känslor av avund, att inte räcka till, och att känna sig bortvald.

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 351
Utgivningsår: 2023