Hundra skäl att leva – Richard Roper

Andrews nio till fem-jobb är dödstädning. När någon dör ensam är det hans jobb att leta igenom hemmet och försöka hitta kontaktuppgifter till anhöriga eller pengar som täcker begravningen. Det är ett tufft yrke men gudskelov har han en underbar fru och två fantastiska barn. Åtminstone är det vad han säger till folk.
En dag sveper den nya kollegan Peggy in som en frisk fläkt och skakar om alla hans rutiner. Kommer han att kunna lämna lögnerna och börja leva på riktigt?
Kommentar:
Det mest skrämmande jag vet är ensamhet och döden. Att dö ensam. Och här har vi den ensamme Andrew, som jobbar med att söka igenom lika ensamma människors hem efter att de dött. Det är precis så outhärdligt sorgligt som det låter.
Men det är också en himla fin och varm berättelse, som handlar om just ensamhet. Hur viktigt det är med mänskliga relationer och kontakter. Hur oväntade vänskaper finns därute, och hur viktigt det är att vi bryr oss om varandra.
Det är också riktigt roligt på sina håll. Speciellt i den Office-liknande konstellationen av medarbetare på kommunkontoret. Om du tyckte om Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt så kommer du nog att uppskatta även Andrews historia.
Fakta:
Originaltitel: Something To Live For
Förlag: Forum
Antal sidor: 317
Utgivningsår: 2020
Finns på Bokus och Adlibris.