Bettys val – Marie-Louise Marc

Julen närmar sig, och Betty Svan älskar julen. Inte på det minimalistiska sättet, utan på det överdådiga! Det kan aldrig bli för mycket glitter, för långa ljusslingor eller för stora krubbor. Men i och med att Betty har flyttat ihop med nya kärleken Henrik försvåras traditionerna. Det är inte helt lätt att slå ihop två stora familjer under denna högtid, och mitt under Kalle Anka blir det dessutom också dags för Bettys vuxna dotter Maja att föda barn!
När vinterkaoset lugnat ner sig är det äntligen tid för Betty att få axla mormorrollen till fullo. Men varför hör hon från flera håll att Henrik inte alls är någon barnperson? Och varför har han dessutom börjat umgås så mycket med sin sjuka exfru? Mitt i allt börjar Betty också fundera på pappan som hon aldrig träffat. Vem är han egentligen?
Kommentar: 
Bettys val är den andra delen i feelgood-serien om Betty Svan. Jag läste första delen, Bettys värld, för ett tag sedan, och jag tycker inte riktigt att Bettys val når upp till samma nivå tyvärr. Hela grejen med Henrik känns jättekonstig, att han håller på och är borta hela tiden och att de knappt ens pratar med varandra? Och grejen med personliga tränaren är bara så klyschigt.
Men visst, det är underhållande, det är helt okej, bara att det inte är riktigt samma Betty som i första boken. Jag ser i alla fall fram emot att läsa den tredje delen, Bettys resa.
Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 241
Utgivningsår: 2017
Finns på Bokus och Adlibris.