Bettys resa – Marie-Louise Marc

Stockholm går mot vårens ljus, och Betty Svan ska äntligen sälja in sina drömmars tidning till förlaget: Love, Betty – ett månadsmagasin med fullt fokus på kärleken! Men vd:n Anton Berg säger blankt nej, och Bettys karriärdrömmar jämnas med marken. Samtidigt gifter sig bästisen Kristin, och när maken Erik är med om en olycka och inte kan följa med på bröllopsresan finns det plötsligt en biljett över till Maldiverna.
Under solens heta strålar försöker Betty komma på vad hon ska göra med sina sista år i arbetslivet, men när nyheten briserar om att hennes tidigare chef Renée ska starta en tidning om kärlek så fylls hon i stället av revanschlust! Tillbaka i Stockholm gör Betty upp en plan för hur hon ska komma vidare med sitt drömprojekt, samtidigt som hon försöker balansera privatlivet med kärleken till Henrik och de dubbla känslorna inför pappan som klev in i hennes liv alldeles försent. Och Ragnar verkar i sin tur ha planer för Betty. Planer som kommer att överraska henne rejält.
Kommentar:

Efter Bettys värld och Bettys val kommer nu den avslutande delen i serien: Bettys resa. Det har varit trevligt att umgås i Bettys sällskap, men jag är också helt nöjd med att serien får ett slut.

Trevlig är ett ganska bra ord för att sammanfatta den här trilogin. Det puttrar på, tempot är långsamt, men det händer ändå en hel del saker. Lite kan jag störa mig på Bettys tantighet – hon är verkligen som en gammal tant ibland och känns betydligt äldre än sina 50+-år. Det går inte riktigt ihop med att hon ändå jobbat på ett glammigt magasin och borde ha sett och hört och upplevt en del.

Men det är en trevlig läsupplevelse (nu har jag sagt trevlig tre gånger) och den passar perfekt som ljudbok under promenader eller som sommarläsning.

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 326
Utgivningsår: 2019

Finns på Bokus och Adlibris.