Bettys värld – Marie-Louise Marc

Betty Svan är kärleksreporter på det glossiga magasinet Gala. Trots en galen chef trivs hon med sitt jobb som landets flitigaste relationsjournalist. Dessutom har hon precis inlett en passionerad relation med Dan, chefredaktör på en golftidning på samma förlag. Sommaren närmar sig, Stockholm blir allt varmare och livet leker. Eller? Snart börjar mörka moln täcka Bettys himmel. Dan visar sig vara en otrogen skit, det skvallras om nedskärningar på arbetsplatsen, Bettys mamma rymmer hela tiden från hemmet där hon bor, och Betty både saknar och oroar sig över sina utflugna, vuxna barn.

Samtidigt uppstår pirriga känslor mellan Betty och hennes nyinflyttade granne Henrik, en stilig psykiatriker. Men kan en läkare verkligen bli kär i en skvallerskribent? Och kommer Betty ens våga öppna sig för kärlek igen?

Kommentar:

Jag ratade Bettys värld när den kom, tyckte inte den verkade så himla kul (läs tantig). ”Mogen kärlek” är för mycket ICA-kuriren och Året Runt för min smak. Men som så många gånger förr kom mina fördomar på skam, för det här var en både härlig och underhållande värld att kliva in i!

Jag tycker om huvudpersonen Betty. Hon är en trovärdig karaktär som brottas med vanliga problem som att inte riktigt räcka till och har ett liv som inte är helt perfekt. Hon har en gammal och sjuk mamma som kräver tid, och en son som hon inte har en så nära relation till som hon skulle önska. Det är lätt att relatera till och känna igen sig i Bettys vardagliga bekymmer.

Bettys värld är en stund verklighetsnära verklighetsflykt, och jag kommer snarast att kasta mig över nästa bok i serien.

(För övrigt, finns det nåt värre begrepp än mogen kärlek? Vad sjutton är det egentligen? Kärlek som kärlek.)

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 368
Utgivningsår: 2017

Finns på Bokus och Adlibris.