Agnetas bok – Maria Gustavsdotter

Det är hårda tider i Sverige, med missväxt, krig och onaturligt kalla vintrar. I prästgården på Orust ryms dock heta känslor Agneta är förälskad i Magnus Morlandeus. Han tycks besvara kärleken, men vad skulle hända om han får reda på att Agneta fött ett oäkta barn? Och kan hon avhålla sig från att leta reda på sin son?
Kommentar:
Efter Ulrikas, Katarinas, Ebbas och Ylvas bok är det nu dags för Agnetas bok. Den tänkta trilogin har nu blivit fem böcker, och en till utlovas efter denna. Blir dock lite förvirrad när efterordet säger att det är näst sista boken, men förlaget säger att det här är den avslutande delen. Jag hoppas i alla fall att Maria Gustavsdotter skriver inte bara en, utan många delar till. Det här är absolut högklassiga historiska romaner.
Jag sveps in den här levande 1600-talsvärlden och jag vill aldrig lämna den. Det är samma bladvändarkänsla som jag fått från Isfolket och Outlander – men inga övriga jämförelser serierna emellan. Berättelsen tar mig med till en svunnen tid som är detaljrik och levande. Tidstypiska uttryck vävs naturligt in i språket. Miljöerna och livet beskrivs så väl.
Det här är en helt fantastisk serie, och jag vill aldrig att den ska ta slut. Det är det enda negativa. Böckerna är på tok för tunna – 400 sidor räcker inte, jag vill ha det dubbla. Tredubbla.
Fakta:
Förlag: Historiska Media
Antal sidor: 400
Utgivningsår: 2020
Finns på Bokus och Adlibris.