Solsken och parmesan – Christoffer Holst

Rasmus är en avdankad dansbandsstjärna som tillbringar dagarna på sin systers soffa och har svårt att komma över sitt ex. Hilda älskar matlagning mer än något annat, men jobbet som kock på en förskola ger inte direkt utlopp för hennes drömmar. Särskilt inte när hon gått och blivit KK med sin chef.
 
För att komma ut i världen har båda två bokat in sig på en matlagningsresa till Toscana. Men på Arlanda får de ett oväntat besked: hotellet i Italien har brunnit ner och istället ska kursen hållas på ett pensionat i Öregrund, en liten stad vid Roslagens kust. Väl där kommer kursdeltagarna allt närmare varandra, och känslor blommar upp. Men alla bär de på hemligheter, som när som helst riskerar att avslöjas under den värmande sommarsolen…
 
Kommentar:
Solsken och parmesan är väl just precis vad man behöver när vädret är aprilgrått och trist, fastän det är maj. Och Solsken och parmesan serverat av feelgoodkungen Christoffer Holst är minst lika humörhöjande som den äkta varan.
 
Här får vi möta ett gäng omaka människor, vanliga människor som på olika sätt är lite stukade av livet. Men de har något gemensamt – sitt intresse för mat och vin. Det här är en varm och mysig historia, det är skratt och tårar, och massor av mat- och vininspiration. Du blir garanterat både hungrig och törstig – men hjärtat det fylls till brädden av lyckokänslor.
 
En inställd Toscana-resa behöver inte bli en katastrof. Det kan faktiskt bli en minst lika bra semester i Öregrund. Något att ta med sig i dessa tider av ofrivilligt ändrade resplaner. 
 
Och visst skulle Solsken och parmesan passa perfekt som romantisk komedi även på bioduken! När kommer filmen undrar jag?
 
Fakta:
Förlag: Lovereads
Antal sidor: 320
Utgivningsår: 2020
 
Finns på Bokus och Adlibris.