Familjen Lambs hemlighet – Lisa Jewell

För tjugofem år sedan kallades polisen till ett hus på Cheyne Walk. Väl där hittade de tre döda kroppar och en jollrande bebis i en vagga i ett av sovrummet. De andra barnen var försvunna.

I nutid får tjugofemåriga Libby Jones reda på att hon är arvtagerska till ett övergivet hus i fashionabla Chelsea i London. Huset är värt otaliga miljoner och Libbys liv förändras från en dag till en annan.

Men arvet är allt annat än okomplicerat. Det gamla huset bär på mörka hemligheter och det som en gång skedde där sitter kvar i väggarna. Och samtidigt bevakas Libby – från flera olika håll …

Kommentar:
ÄNTLIGEN! Lisa Jewell har skrivit en bra bok igen! Jag har väntat och hoppats och nästan gett upp hoppet – antingen har det varit jättekonstigt eller jätterörigt – men så klipper hon till med jag tror nästan det bästa hon skrivit, någonsin. (Ja alltså sen hon bytte till trivselthrillerspåret, det är däremot ingen ny Typ trettio här 😉

Det här är spännande läsning och boken är svår att lägga ifrån sig. Måhända det blir lite väl rörigt med alla karaktärerna, men det vägs upp av ett mycket bra slut. Och det är spännande och oförutsägbart hela vägen!

Jag håller fortfarande fast vid att Jewell är starkare som relationsskildrare än spänningsskapare, men Familjen Lambs hemlighet är det klart bästa från henne i spänningsväg. Riktigt bra!

Fakta:
Originaltitel: The Family Upstairs
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 328
Utgivningsår: 2020

Finns på Bokus och Adlibris.