Avskedsfesten – Anna Fredriksson

Rebecca och hennes man Jacob har fattat beslutet att skilja sig. Det är inget dramatiskt. Passionen har tagit slut och kärleken har ersatts av vänskap. Men när de berättar nyheten för sina bästa vänner på den traditionsenliga, årliga svamphelgen, är det som om en bomb briserar.
 
De har varit gifta i tjugofyra år och ingen har märkt av några problem. Vännerna reagerar oerhört starkt, var och en på sitt sätt, trots att Rebecca uppmanar dem att se på helgen som en spontan avskedsfest av det som varit och samtidigt början på något nytt och spännande. Hon vill visa att en separation inte behöver vara någon katastrof. Självklart ska alla fortsätta umgås, precis som vanligt.
Men efter skilsmässan blir ingenting som Rebecca har tänkt sig. Kontakten med kompisgänget blir allt sämre och Rebecca tvingas inse att som singel är man inte längre välkommen till parmiddagarna.
 
Kommentar:

Avskedsfesten är Anna Fredrikssons femte roman (efter Sommarhuset, Lyckostigen,  Augustiresan och Tisdagsklubben). Den här gången handlar det om hur man går vidare i livet och hittar sig själv efter en skilsmässa. 

Precis som alltid när det gäller Anna Fredriksson så får vi en välskirven och verklighetsnära relationsroman med både värme och svärta. Det är lätt att känna igen sig och relatera till människor och situationer. Den här gången tycker jag också det är intressant med Rebeccas jobb som filmproducent och att få en inblick i turerna bakom en filminspelning.
 
Avskedsfesten är Anna Fredrikssons bästa bok, tillsammans med Sommarhuset, men alla fyra är mycket läsvärda. Och helt fristående så de kan läsas i vilken ordning som helst.
 
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 298
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Enligt O och och dagarna går.