Väntar tills natten kommer – Christoffer Holst

Efter ett års distansförhållande är det dags: tonårskillarna Lukas och Sam ska äntligen få en hel sommar för sig själva, i en fiskestuga vid Vänerns kant som de får hyra i utbyte mot lite enklare renoveringsjobb. Men det blir inte helt som de tänkt sig Vad är det egentligen för ljussken som syns över sjön, varför känns allt som står i den gamla dagboken så bekant, och är det något mer än ensamheten som hemsöker Lukas?
 
Kommentar:

Med Väntar tills natten kommer har Christoffer Holst växlat spår från feelgood till mysryslig spökhistoria. Den riktar sig också till unga vuxna men det vet jag inte om jag skulle hålla med om, det känns inte som en specifik ungdomsbok. Sam och Lukas ska också föreställa 17-18 år, men jag upplever dem som några år äldre än så.

Jag älskade Mitt hjärta går på och Mindfulness för losers, men jag går inte igång riktigt lika mycket på Väntar tills natten kommer. Den är fortfarande bra, tveklöst är det så, men det är inget som riktigt sticker ut.
 
Det jag gillar mest är Sam och Lukas, huvudpersonerna som likt Chavve och Pontus i Mitt hjärta går på är ett par utan att någon bryr sig. Det är så skönt att det inte är en grej för omvärlden, ingen problematik, inga höjda ögonbryn, utan en helt vanlig kärleksrelation. 
 
Det övernaturliga inslaget är lagom pulshöjande – men jag önskar nog att Holst hade dragit på lite mer och gjort det ännu mer kittlande. Slutet blir lite abrupt och avhugget, ett eller två kapitel till hade inte skadat. 
 
Redan i höst är Christoffer Holst tillbaka med en ny feelgood – För oss är natten ljus. Den ser jag väldigt mycket fram emot. 
 
Fakta:
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 198
Utgivningsår: 2017
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Enligt O.