Vilseledaren – Viveca Sten

En vecka i januari tar sex festglada studenter tåget till Åre för att åka skidor. Sedan går allt snett och plötsligt är bara fem kvar i livet. Var det en olycka eller ett kallblodigt mord? Medan frågetecknen hopar sig stiger spänningen i gruppen. Vänner ställs mot varandra när ingen kan förklara vad som hände den där olycksaliga natten.

Poliskollegorna Hanna Ahlander och Daniel Lindskog tar sig an fallet med blandade känslor. Daniel har separerat och lider av skuldkänslor gentemot sin dotter. Hanna är på lyxig weekend med sin nya dejt och slits mellan honom och känslorna för kollegan.

Kommentar:
Vilseledaren är fjärde delen i serien Åremorden, efter Offermakaren, Dalskuggan och Botgöraren. Och som vanligt är det spännande och trevlig läsning!

Jag vet inte hur många deckare Viveca Sten producerat vid det här laget, men det är en imponerande mängd. Och även om formatet känns igen så är det ändå inte som att läsa varianter av samma historia gång på gång, utan det är alltid lika spännande och händelserikt. Då är man en skicklig deckarförfattare som kan det där med att konstruera en historia.

Jag gillar att vi får följa poliserna Daniel och Hanna genom serien, och se hur deras relation utvecklas – eller inte utvecklas. Själva mordmysterierna är fristående, vilket också är rätt skönt. Korta kapitel gör att det går snabbt att läsa, och det här är riktigt bra underhållningsdeckare.

Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 448
Utgivningsår: 2023