Botgöraren – Viveca Sten

Strax före påsk hittas affärskvinnan Charlotte Wretlind brutalt mördad i sin svit på Copperhill Mountain Lodge i Åre. Paniken sprider sig i trakten och Daniel Lindskog och hans kollega Hanna Ahlander tar sig omedelbart an fallet. Det visar sig att offret har kopplingar till Storliens berömda högfjällshotell, en anrik men nergången skidanläggning som sedan många år förlorat sin forna glans.

Daniel har börjat gå i terapi för att hantera ilskan som ställer till det i hans relationer, Hanna försöker förgäves hålla reda på sitt känsloliv. Tillsammans leds de in i en vindlande utredning kantad av trasiga relationer, svåra konflikter och plågsamma barndomsminnen.

Kommentar:
Botgöraren är tredje delen i serien Åremorden, efter Dalskuggan och Offermakaren. Och det här en serie som växer på mig, jag saknar inte längre Sandhamn lika mycket.

Det här är en trevlig serie, det är lagom spännande och händelserikt, karaktärerna är lätta att ta till sig, och kapitlen är föredömligt korta så det går snabbt och lätt att rassla sig igenom de många sidorna. Kort sagt – läsvärda trivseldeckare i en serie som bara blir bättre och bättre.

Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 470
Utgivningsår: 2022