När allt är över – Charlotte Al-Khalili

Jennifer har flytt från sin våldsamma exman och lever gömd med dottern Alice. En morgon hittas Alice ensam i sovrummet. I lägenheten finns blodspår men Jennifer är spårlöst försvunnen. Exmaken verkar ha lyckats med det han så länge hotat Jennifer med, att döda henne och röja undan kroppen.

Åklagaren Richard Bielke och hans assistent Olivia Oldenheim leder utredningen och i början ligger all fokus på exmaken. Men när bevisen inte håller tillräcklig tyngd, och Jennifers kropp inte hittas, väcks den svindlande insikten hos Olivia att förövaren kanske kommer slippa undan. Hon vägrar acceptera det, och kommer farligt nära gränsen för vad hon i lagens namn tillåts göra.

Kommentar:
När allt är över är första delen i en ny spänningsserie med åklagarfokus, Det handlar också om mäns våld mot kvinnor, och en utredning där en kvinna försvunnit spårlöst. Den våldsamme exmaken blir förstås huvudmisstänkt, men det finns inga bevis som binder honom.

Huvudpersonen Olivia Oldenheim är (överkvalificerad) åklagarassistent och också rullstolsburen, vilket inte är en alldeles vanlig egenskap hos huvudpersoner. Hon gör sitt yttersta, tillsammans med åklagare och polis, för att hitta Jennifer och för att sätta dit förövaren.

Det är en spännande historia, och det känns ofta som att den touchar nära verkligheten. Här finns också en hel del humor som bryter snyggt av mot det mörka och våldsamma.

Jag gillar också Olivia. Hon har en intressant bakgrund, några hemligheter, och ett engagemang som driver henne och historien framåt. Jag tror att hon kommer bära den här serien bra.

Fakta;
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 234
Utgivningsår: 2024