Vända blad – Johanna Schreiber

Förläggaren Clara är den eviga singeln som är fast övertygad om att kärlek aldrig blir lika fantastisk som i böckerna. Stukad efter att ha tappat sin största författare till en av Schantz förlags värsta konkurrenter ser hon äntligen en ljusning när manuset till en otrolig kärleksroman landar på hennes skrivbord.

Vad Clara inte räknat med är att hon ska bli lika förälskad i författaren som hon är i manuset. Hon är övertygad om att romanen kommer att bli en succé – om den nya snobbiga förlagschefen inte hinner göra sig av med henne innan dess. Valet mellan kärlek och karriär borde vara enkelt för en romantiker, men med kolleger som sviker, chefer som ljuger och en familj som vägrar prata om sår som aldrig riktigt läker blir det svårare än Clara hade kunnat föreställa sig.

Kommentar:
Vända blad är andra delen i serien om medarbetarna och författarna på Schantz förlag. I första delen, Mellan raderna, var PR-strategen Emelie huvudpersonen. Den här gången är det förläggaren Clara som är i fokus.

Liksom föregångaren är det här en underhållande feelgood med svärta. Här blandas mänskliga karaktärer som känns äkta med komplicerat kärlekstrassel, en intrigerande förlagsvärld, och allt kryddat med en dos lagom tillspetsad humor.

Vända blad är helt perfekt underhållning, och jag längtar redan efter nästa del. Blir det Daniels bok månne?

Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 362
Utgivningsår: 2022