Ett lyckligare slut – Johanna Schreiber

Daniel Fastman är förlagsbranschens mest eftertraktade singel. Nu står han på toppen av sin karriär och är äntligen redo att stadga sig. Men ett livsförändrande besked får honom att tappa fotfästet totalt.

Karin Ekman har ägnat halva livet åt att förtränga allt hon förlorat: sin frihet, sina föräldrar och sitt livs kärlek. När yttre omständigheter tvingar tillbaka mannen hon försökt hålla ifrån sig under alla år, rämnar fasaden hon så länge lyckats gömma sig bakom.

Trots att Daniel och Karin jobbar sida vid sida har de aldrig pratat om något annat än siffror, Excel-ark och mötestider. Men när Schantz förlags framtid hotas av såväl röda siffror som giriga delägare tvingas de samarbeta för att säkra både sin egen och kollegernas framtid. Kommer de kunna hjälpa varandra att skapa ett lyckligt slut både för sig själva – och för Schantz förlag?

Kommentar:
Ett lyckligare slut är den tredje och avslutande delen (efter Mellan raderna och Vända blad) i serien om Schantz förlag. Och liksom de båda föregångarna är det här underhållande feelgood av hög kvalitet.

Vi bjuds på karaktärer som det är lätt att tycka om – trots att de inte är alldeles älskvärda. Vi får också en glimt in i förlagsvärlden, och det är både träffsäkert och roligt. Men så finns det alltid ett allvar i botten, den här gången i form av alkoholmissbruk. Och det blir en riktigt bra blandning.

Det är som sagt sista delen, och det känns som ett bra avslut. Ett lyckligare slut, som jag är helt nöjd med.

Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 386
Utgivningsår: 2023