Mellan raderna – Johanna Schreiber

PR-strategen Emily ägnar dagarna åt att ta hand om självupptagna författardivor och planera storslagna releasefester. Samtidigt försöker hon läka efter en uppslitande skilsmässa, och anpassa sig till ett liv som varannan vecka-förälder.

När hon träffar den karismatiske serietecknaren Herman på förlagets sommarfest slår det gnistor direkt. Men att kombinera den nya förälskelsen med krävande författare och chefer som inte drar jämnt visar sig vara allt annat än enkelt.

Samtidigt pågår en maktkamp på förlaget. Grundaren Otto Schantz har gått ur tiden. Vem av hans arvtagare ska gå vinnande ur striden om Schantz förlag?

Kommentar:
Mellan raderna är första delen i en ny serie som utspelar sig i bokförlagsvärlden. Det är såklart ett lockande tema för oss bokälskare som frossat i serier som Kärlek och anarki eller Younger, och tycker att bokmässan är viktigaste högtidshelgen på året.

Mellan raderna är, liksom Johanna Schreibers förra bok Tolv veckor med dig, trovärdig och underhållande feelgood med svärta. Här finns mänskliga karaktärer och hög igenkänning i handlingen, och en humor som är alldeles lagom tillspetsad och skruvad.

Personligen tycker jag att spåret med Emilys ADHD är det allra tråkigaste att följa, det blir nästan föreläsande, men jag förstår att det är ett ämne som Schreiber gärna berättar om och jag tror säkert att många uppskattar det och tycker att det är viktigt. Själv hade jag klarat mig utan, och hade hellre sett att någon av sidohistorierna eller bikaraktärerna fått bre ut sig lite mer.

Men visst är det underhållande läsning! Mellan raderna är en varm, rolig och välskriven roman, och jag längtar efter nästa del!

Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 335
Utgivningsår: 2021