Välkommen till Evigheten – Camilla Grebe

Lykke Andersen – redaktör, författarhustru, tonårsmamma och, enligt omgivningen, inte ett spår våldsam – står anklagad för mord. Vad har hänt på familjens idylliska gård? Har det att göra med det som skedde där åtta år tidigare? Och varför vägrar Lykke att tala med någon annan än kriminalkommissarie Manfred Olsson?

Kommentar:
Välkommen till Evigheten är den är sjätte delen i Camilla Grebes serie ”Flickorna och mörkret”. (De fyra första är Älskaren från huvudkontoret, Husdjuret, DvalanSkuggjägaren och Alla ljuger.) Det är en fristående serie och man behöver inte alls ha läst föregående delar för att hänga med, men det finns beröringspunkter och återkommande karaktärer. Och inte minst är alla böckerna ruskigt bra, så har du inte läst dem så borde du verkligen göra det.

Välkommen till Evigheten är lika delar psykologisk spänning, klassisk deckare och relationsdrama. Det är knivskarpt och klurigt, och en ren njutning att läsa. Det är också den typ av bok där man inte bör veta allt för mycket på förhand, utan dyk bara in i berättelsen. Se också till att du har gott om ostörd tid, för när du väl börjar läsa kommer du inte vilja sluta förrän du läst ut den.

Camilla Grebe imponerar stort, inte bara för att Välkommen till Evigheten är en sjuhelsikes bra bok, utan för att precis ALLT hon skriver är sjuhelsikes bra. Det är beundransvärt.

Fakta:
Förlag: Wahlström & Widstrand
Antal sidor: 455
Utgivningsår: 2022