Älskaren från huvudkontoret – Camilla Grebe

Emma har en älskare. En älskare som är allt hon har drömt om och lite till. Det finns egentligen bara ett problem – han råkar vara vd på klädjätten där hon är anställd: en opraktisk, men samtidigt oemotståndligt kittlande omständighet som väl egentligen inte utgör ett hinder för en relation. Eller?
 
På deras förlovningsmiddag försvinner han spårlöst – lika oväntat som han dök upp. Och inte långt efter det hittas en ung kvinna bestialiskt mördad och lemlästad i hans bostad i en fashionabel förort till Stockholm.
 
Peter Lindgren, resignerad men rutinerad kriminalpolis, får hjälp av beteendevetaren Hanne Lagerlind i utredningen av mordet, som bär tydliga likheter med ett tio år gammalt, olöst brott. Tillsammans söker de efter svaren som kan förklara det fruktansvärda brottet; en undersökning som sträcker sig från ett köldslaget Stockholm och många år tillbaka i tiden och som också får dem att trevande återuppta den relation de en gång hade.
 
Kommentar:

Nu har jag lärt mig en gång för alla att inte döma ut en bok på grund av titeln. Jag sorterade direkt in Älskaren från huvudkontoret i facket tråkig spionthriller när den kom, utan att egentligen ha en aning om vad den handlade om. Nu när Grebes nya roman Husdjuret släpptes, och jag ville läsa den, så såg jag att den var en fristående fortsättning på Älskaren. Så jag läste Älskaren och jädrar så bra den var! Och tänk att jag nästan missade den!

Det här var så spännande läsning, välskrivna och komplexa karaktärer och en rafflande intrig som fick mig att tappa hakan och känna mig osäker på vart det var på väg mer än en gång. Fantastiskt bra helt enkelt.
 
Fakta:
Förlag: Wahlström & Widstrand
Antal sidor: 300
Utgivningsår. 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.