Juli enligt Julia – Kristin Emilsson

Julia och Petter är nyförälskade. Allt skulle vara perfekt om inte sommarsemestern närmade sig och med den väldigt olika förväntningar. Enligt Julia brukar juli vara en lång, myggbiten och bortregnad plåga med taskig mobiltäckning och dåligt soundtrack – särskilt om den måste tillbringas i föräldrarnas ”gäststuga” på landet. Helst av allt vill hon fira sommaren hemma i Stockholm.

Petter däremot längtar bort från trängseln och avgaserna. När han får erbjudandet om att låna en kollegas hus på Gotland ser han sin chans att överraska Julia med en resa till platsen där de träffades. Det kan inte bli mer romantiskt än så … eller?

Kommentar:
Juli enligt Julia är den fristående uppföljaren till Jul enligt Julia. Istället för julmys i snöiga Visby får vi ett semesterfirande med alla de sommarplågor (och ljuvligheter) som juli hör till,

Julia och Petter är nu ett par, men befinner sig ännu i den där lite trevande fasen när man inte riktigt vet var man har varandra och vägen för missuppfattningar och feltolkningar är öppen. Men det handlar inte bara om Julias och Petters sommar, vi får även återse Caroline och Cilla som är i full färd med att renovera huset, Jonathan som drömmer om kändislivet, och Evelyn och Bertil som funnit varandra. (Alla behöver för övrigt en Evelyn i sitt liv.)

Ett par nya bekantskaper träder också in i mixen – Laura som lånar ut sitt gästhus till Julia och Petter, Lisa som jobbar i baren med Jonathan, och influencern Lucinda. Och det är lika roligt att följa ALLA deras historier.

Juli enligt Julia är en härlig romantisk komedi med sommarkänsla, Jag älskar tonen, humorn och den fyndiga dialogen. Jag älskar också romantiken, värmen, relationerna och vänskaperna som växt fram i det till synes omaka gänget. Jag tycker också om att karaktärerna kommer till kloka insikter, både om sig själv och om andra. Det är helt enkelt en smart och välskriven feelgood av högsta klass.

Jag längtar redan tillbaka till Julias värld – med förhoppningsvis en massa bröllopsförvecklingar på flera håll och kanter!

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 350
Utgivningsår: 2022