Lögnaren – Monica Rehn

Den framgångsrike författaren Fabian Hammar och hans nya hustru Amanda bor centralt i Stockholm, och utåt sett har de allt. När Fabian får ett brev där han anklagas för våldtäkt av den anonyma avsändaren tror han att ännu en galen stalker dykt upp, men i brevet finns besvärande detaljer som väcker hans tvivel om vad som egentligen hände på hotellet i Visby förra sommaren.  

Våldtäktsanklagelsen når medierna och drevet tar fart. Omvärlden måste välja sida. Men anklagelsen är bara början, och när Amanda plötsligt försvinner vid ett midsommarfirande ökar misstankarna mot Fabian. Hur han än bedyrar sin oskuld förvandlas han till en enda sak: Sveriges mest hatade man.

Samtidigt får vi följa en kvinna i hans närhet som en gång i tiden levde ett helt annat liv. Vem är hon? Hur långt är hon beredd att gå för att nå sina egna mål?

Kommentar:
Lögnaren är en relationsthriller med en klurigt uppbyggd historia. Ibland ligger läsaren steget före i handlingen, och ibland steget efter. Man anar hela tiden hur saker ligger till, men man blir också överraskad av alla vändningar.

Det är spännande hela vägen, det händer saker hela tiden, och de olika berättarspåren flyter snyggt in i varandra. Välskriven och riktigt bra! Perfekt läsning för dig som gillar författare som Helene Flood eller Petra Holst.

Fakta:
Förlag: Bokförlaget Polaris
Antal sidor: 348
Utgivningsår: 2023