Jag släpper dig aldrig – Petra Holst

Isabel och Anna har varit bästa vänner så länge de kan minnas. När Isabel träffar Annas man på en lägenhetsvisning dras hon mot sin vilja till den karismatiske David. Fast hon inte vill svika Anna blir det allt svårare för henne att stå emot sina känslor. När sommaren går mot sitt slut måste Isabel bestämma sig. Men vad vill egentligen David? Tänker han lämna Anna eller går han rentav bakom ryggen på dem båda?
Anna är sjukskriven för depression och går i terapi för att få bukt med sin svartsjuka. Hon har länge misstänkt att David träffar andra kvinnor, men kan hon verkligen lita på sin magkänsla? Hon har ju varit så förvirrad på sistone, känner faktiskt inte riktigt igen sig själv. Och hon älskar ju David och vill tillbringa resten av livet med honom. När hösten står för dörren tvingas Anna fråga sig själv: Hur långt är hon villig att gå för att behålla sin man?
Kommentar:

Jag släpper dig aldrig, är precis som Holsts förra bok Bländaden relationsrysare i vardagsmiljö. Och det är det som är bästa sortens spänning, när det otäcka kryper in i vardagen. Det är klaustrofobiskt och spännande, och man vet inte riktigt vem man ska lita på.

Jag lyssnade på ljudboken och det fungerade bra, men jag tror att den fungerar bättre att läsas. Tempot är ganska långsamt och det tar tid innan dramatiken sätter igång på allvar. Jag hade velat sluka den här snabbare, vilket ju är lite svårt med ljudböcker. Jag hade sträckläst den i en enda sittning.

Anna, Isabel och David är alla tre trovärdiga karaktärer, de är alla tre lite osympatiska och ocharmiga, och var man har dem växlar genom hela historien. Ruggigt bra, läs!

Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 421
Utgivningsår: 2018

Finns på Bokus och Adlibris.