Au revoir Agneta – Emma Hamberg

Äntligen har Agneta fallit på plats. Nu vet hon precis var och hur hon vill leva sitt liv: I Saint Carelle, tillsammans med Einar, Bonnibelle, Fabien, katterna, ostarna, kindpussandet, vinet, baguetterna och klostret. Men hur stadigt ett medeltida kloster än står, kan det faktiskt falla i bitar av en enkel knackning på porten. I alla fall om det är ett oväntat myndighetsbesök som tränger sig på.

Kommentar:
Då var det dags att återvända till Frankrike och säga bonjour, merci och au revoir till vår kära Agneta, som vi lärde känna i Je m’apelle Agneta. Nu bor hon i klostret med Einar och lever sitt allra bästa liv. Tills myndigheterna knackar på, och Einars stora skulder uppdagas. Hur ska det gå med klostret, och hur ska det gå för Agneta?

Den här gången är det en lite mörkare ton, men det är förstås ändå positiv och livsbejakande läsning. Jag tycker om hur Agneta går från att vara lite naiv och världsfrånvänd till att se verkligheten som den är, ta tag i saker och hitta styrkan. Både när det gäller att reda i sitt gamla liv, sina gamla relationer men framförallt ta tag i sig själv och inse sin egen styrka och sitt eget värde.

Och det blir faktiskt det allra bästa slutet till slut. Om vi inte möts igen så är jag säker på att Annjetá kommer att fortsätta leva sitt allra bästa liv, oavsett vad hon hittar på.

Läs böckerna om Agneta, och bli glad!

Fakta:
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2023