Järnviljan – Jacob Lindfors

Sverige och Ryssland befinner sig i en väpnad konflikt. För att hitta en fredlig väg ut ur krisen går den svenska elitsoldaten Mattias Kassian med på att hjälpa ryssarna att krossa ett nätverk av internationella narkotikasmugglare. Det är en jakt som kommer att ta honom från Moskva till Afrika och den arabiska halvön.

Men hur frivilligt är Mattias samarbete med Ryssland? Upprivna efter år av strider och förluster börjar vännerna i SOG, Särskilda operationsgruppen, planera att frita honom från ryssarna, med våld om det så skulle krävas.

Det finns dock ett annat hot. Från sina gömställen i djupet av Norrland rekryterar terrorligan Vinterpacket nya medlemmar inför en sista strid mot Försvarsmakten. Sverige är försvagat. Är det inte dags att slå till?

Kommentar:
Järnviljan är den tredje delen i Jacob Lindfors serie om elitsoldaten Mattias Kassian och terrornätverket Vinterpacket. Och liksom de båda tidigare delarna Vinterpacket och Sidenvägen så ligger handlingen kusligt nära verkligheten.

Det är actionfyllt och våldsamt. Striderna är många, på hemmaplan och runt om i världen, men utan att göra avkall på det som är mänskligt. Tempot är högt, och så blir även lästempot. Jag läser så snabbt att jag nästan snubblar genom sidorna och slarvar bort handlingen, men jag bara måste veta vad som händer.

Jag är glad att den planerade trilogin nu sväller och att det kommer fler delar. Än är det inte över.

Fakta:
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 412
Utgivningsår: 2023