Vinterpacket – Jacob Lindfors

Något ondskefullt håller på att växa sig starkt i djupet av de norrländska skogarna. Ett kriminellt nätverk har vaknat till liv och gett sig in i ett internationellt samarbete. Det blir början på en våldsspiral som ingen längre kan styra över.

Mattias Kassian har inte gjort mycket rätt i livet, men under sin tid inom Försvaret hade han åtminstone vänner och ett syfte. Så när den viktigaste personen i hans liv – hans svenska mamma som tog honom från folkmordets Rwanda till tryggheten i Sverige – rycks ifrån honom, söker Kassian till Försvarsmaktens specialförband SOG för att börja om på nytt.

SOG:s och brottsnätverkets världar kolliderar när en sextonårig tjej kidnappas. Det hon får bevittna är något alla andra har missat. Kassian och hans kamrater inom SOG får i uppgift att jaga såväl nätverket som den bistra sanningen. Han har redan förlorat allt en gång. Aldrig mer.

Kommentar:
Det finns nog inget som jag går igång mindre på än militärthrillers – försvarets dyra lekstuga, SOG, fältövningar och hela den baletten. Och i kombination med lika tröttsamma gängkriminella så var det här på pappret verkligen inte en bok för mig. Men de ”norrländska skogarna” ihop med goda omdömen lockade mig att läsa, och jädrar i min lilla låda så glad jag är att jag gjorde det.

Vinterpacket är grymt bra och spännande läsning! Det är actionfyllt, våldsamt och ett högt tempo som gör att jag vänder blad som en besatt. Alla de militära inslagen från titlar till vapenslag blir också riktigt intressanta. 

Men det är också otäckt för att det känns så verklighetsnära. De senaste årens allt kallare samhälle, polarisering och hårda tonläge gör att en sådan här utveckling inte alls känns särskilt främmande. 

Vinterpacket är första delen i en planerad trilogi, och jag längtar efter att läsa fortsättningen!

Fakta:
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 540
Utgivningsår: 2021