Grannar i döden – Lucy Foley

En rik societetskvinna. En alkoholist. En vilsen tonåring. En kvinna på bristningsgränsen. Alla är de grannar. Men bara en av dem är en mördare.

Jess lämnar London i behov av en nystart. Hennes halvbror Ben lät knappast överlycklig när hon ringde och frågade om hon fick tillbringa några nätter på soffan i hans lägenhet. Men han sa inte nej. När Jess anländer till det vackra huset i Paris slås hon av hur stor och pampig hennes brors lägenhet är. Men själv är han spårlöst försvunnen.

Jess börjar söka i spåren efter sin halvbrors försvinnande, och lär samtidigt känna de andra hyresgästerna i huset. De är en eklektisk samling människor, och alla verkar de dölja något. Och Jess börjar känna sig iakttagen. Någon vill henne illa.

Kommentar:
Efter Bröllopsfesten och Nyårsfesten är Lucy Foley tillbaka med ännu en mysryslig trivseldeckare; Grannar i döden. Den här gången utspelar sig handlingen i Paris, i ett alldeles speciellt lägenhetshus som hyser både hyresgäster och hemligheter.

Det här är trivsam läsning, trots att det är mord, mysterier och mörker. Det går lätt och snabbt att läsa. I stil påminner de en del om Lisa Jewells deckare.

Jag tycker nog att Grannar i döden är Foleys svagaste hittills, men det betyder inte att den är dålig. Den fyller sitt syfte och ger en stunds god underhållning, men lämnar inget bestående avtryck.

Fakta:
Originaltitel: The Paris Apartment
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 411
Utgivningsår: 2022