Liv Brooks nya liv – Alexandra Potter

Liv Brooks liv har vänts upp och ned. Nyligen skild och osäker på hur hennes framtid kommer se ut väljer hon att byta sitt ordnade liv i London mot Yorkshires vilda natur. Hon är fast besluten att få en nystart, men att börja om är svårare än hon tror och hon känner sig både vilsen och ensam. Lite på impuls bestämmer sig Liv för att adoptera den gamla hunden Harry som sällskap och med ens blir tillvaron i Yorkshire lite ljusare.

Liv upptäcker snart att hon inte är den enda i byn som behöver en nystart i livet. Under hennes och Harrys dagliga promenader runt byn stöter de på Valentine, en äldre man som lider av ensamhet, Stanley, en liten rädd pojke som gömmer sig bakom trädgårdsgrinden, och tonåriga Maya som är arg på allt och alla. När vänskapen gror börjar livet i den lilla byn långsamt förändras.

Kommentar:
Nej men det räcker ju med att läsa baksidestexten så blir man fast: Yorkshire! En adopterad gammal hund! Och sen är jag ju obotligt förtjust i Alexandra Potter och hennes böcker. Den här gången i en något mer allvarlig och stillsam ton, långt ifrån både magi och komik. Men trots det så glittrar det om hela berättelsen, och du läser med ett leende på läpparna.

Det handlar om ensamhet, sorg, och oväntad vänskap. Det är en något tilltufsad skara människor som sammanförs – Liv, som flyttat till den lilla byn för att få en nystart. Stanley, en liten pojke som är rädd för det mesta och lever livet efter sina listor. Valentine, som sörjer sin alzheimersjuka fru. Maya, som är en vilsen tonåring. Och inte minst hunden Harry, som får ett nytt hem och en ny chans i livet hemma hos Liv.

Jag gillar verkligen temat med vänskap över generationsgränserna och att nya vänner kan finnas på de mest oväntade ställen. Och jag blir stormförtjust i Yorkshire, varför har jag aldrig varit där?

Liv Brooks nya liv är hjärtevarm och upplyftande, och precis vad man behöver läsa i februari.

Fakta:
Förlag: Bokförlaget Nona
Antal sidor: 480
Utgivningsår: 2022