Bröllopsfesten – Lucy Foley

På en avlägsen ö utanför Irlands kust ska årets mest omtalade fest äga rum. Jules Keegan och Will Slater ska äntligen gifta sig. Det lyckliga paret, det perfekta paret. Vänner och familj är på plats, men bröllopstårtan hinner knappt ställas fram innan en av gästerna hittas död.

Samtidigt som mordet chockar hela sällskapet blåser det upp till storm, och ingen kan ta sig tillbaka till fastlandet. Men det är inte bara vädret som ställer till det. Gammalt groll, svartsjuka och hemligheter bubblar snart upp till ytan. Tretton gäster befinner sig på ön, och alla har de sina motiv.

Kommentar:
Ett bröllop på en enslig ö utanför Irlands kust låter väl mysigt? Nja, i Lucy Foleys händer blir det mer mysrysligt när en av gästerna hittas mördad – men vem gjorde det och varför?
Upplägget känns igen från fjolårets Nyårsfesten, och visst, det var ett lyckat grepp så mig gör det inget att Foley fortsätter på precis samma spår. Det som är extra klurigt med Foleys pusseldeckare är att man inledningsvis får veta att ett mord begåtts, men man vet varken vem som är mördad eller vem som är mördaren. Allt eftersom historien rullas upp så läggs bit för bit till pusslet – och misstankarna växlar från kapitel till kapitel.
Bröllopsfesten är en underhållande och spännande trivselthriller, men det är många berättarröster som är svåra att hålla isär så jag rekommenderar läsning istället för lyssning.
Fakta:
Originaltitel: The Guest List
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 339
Utgivningsår: 2020