Nyårsfesten – Lucy Foley

Det är slutet av december och det nya året ska snart ringas in. I en lyxig jaktstuga i de skotska högländerna samlas nio vänner som känt varandra sedan universitetstiden. De ska dricka champagne, äta god mat och njuta av varandras sällskap. Det ska bli det bästa nyåret någonsin.
 
Men just som ett snöoväder rasar in över Skottland hittas en i sällskapet mördad. Och samtidigt ryktas det att en seriemördare går lös i vildmarken. Har han slagit till igen? Eller finns den skyldiga inom stugans trygga väggar? 
 
Kommentar:
Nyårsfesten är en klassisk pusseldeckare i modern tappning. Det är snårigt och klurigt, och det är svårt att gissa både vem som är mordoffret och vem eller vilka som är mördare. Handlingen utspelar sig i en sluten miljö, men det är många karaktärer att lära känna. Jag tyckte den var lite svårlyssnad till en början, jag tror att jag hade tyckt ännu mer om boken om jag hade läst istället för lyssnat.
 
Jag gillar upplägget och premisserna. Det är spännande, men det blir aldrig otäckt. En perfekt trivselthriller att kura ihop sig med under mellandagarna. 
 
Fakta:
Originaltitel: The Hunting Party
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 340
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus, Adibris, Omnible.