Finlay Donovan Jumps the Gun – Elle Cosimano

Finlay Donovan Jumps the Gun är uppföljaren till Finlay Donovan Knocks ’Em Dead och Finlay Donovan Is Killing It. Efter händelserna i de tidigare böckerna så befinner sig tvåbarnsmamman och författaren Finlay nu i skuld till ryska maffian, Tillsammans med sin sidekick och nanny Vero får de ett uppdrag att lösa – hitta en yrkesmördare. Problemet är bara att personen de söker eventuellt är polis.

Så för att infiltrera sig med polisen joinar Finlay och Vero en polisskola för vanliga medborgare som vill prova på polislivet. Finlay kan också passa på att göra research för sin kommande bok, och tillbringa lite tid med polisen Nick.

Och precis som i de tidigare delarna är det full fart och mycket som händer, både action och komiska situationer. Det är riktigt underhållande läsning. Jag kan dock tycka att det trampar på i lite samma hjulspår, och även om vi får svar på vissa frågor så är det många sidohistorier som fortsatt tuggar på. Cliffhangern i slutet skvallrar om att det kommer även en del 4. Den ser jag fram emot!

Fakta:
Förlag: Minotaur Books
Antal sidor: 304
Utgivningsår: 2023