Finlay Donovan Knocks ’Em Dead – Elle Cosimano

Finlay Donovan Knocks ’Em Dead är uppföljaren till Finlay Donovan Is Killing It. Finlay är en kämpande författare och ensamstående tvåbarnsmor som i första delen misstogs för att vara en yrkesmördare när hon ute på restaurang återberättade handlingen i sin nya bok. Det ledde henne in i en härva som hon med nöd och näppe lyckades klara sig helskinnad ur.

Men allt är förstås inte frid och fröjd. Nu är det ny bok och ny deadline. I ett mammaforum på nätet råkar hon se att någon vill döda hennes exman Steven, och även om han är ett rövhål så är han trots allt pappa till hennes barn så hon måste förhindra att det sker. Problemet är bara att hon inte kan gå till polisen för där finns ledtrådar som kan avslöja Finlays inblandning i den tidigare härvan.

Den här serien är underbar läsning! Det är medryckande, roligt och lika delar smart feelgood med klassiska chick-litvibbar kombinerat med ett spännande deckarmysterium som bland annat involverar ryska maffian.

Jag gillar också karaktärerna. Finlay har sin inneboende barnflicka Vero att lita på, en pålitlig sidekick som bokstavligt talat hjälper till att transportera döda kroppar när det behövs. Det är en härlig duo att följa! Och Finlays kärlekstriangel med bartendern och polisen fortsätter även i den här delen. Vem ska hon välja?

Mycket underhållande! Del tre, Finlay Donovan Jumps the Gun, kommer ut i januari, och en tv-serie är i castingstadiet. Men vilket svenskt förlag har knipit rättigheterna undrar jag?

Fakta:
Förlag: Minotaur Books
Antal sidor: 368
Utgivningsår: 2022