Den tysta fågeln – Peter Mohlin & Peter Nyström

En benbit hittas i ett fågelbo i Grums och väcker stor uppståndelse. Trettio år tidigare försvann tvillingarna Brodin mystiskt från en lekplats i den värmländska bruksorten. Kommer benet från en av pojkarna? Varför dyker det upp nu? På gatan där tvillingarna bodde tar spekulationerna ny fart.

Före detta FBI-agenten John Adderley – numera polis på länskrim i Karlstad – får den nyöppnade utredningen på sitt bord. Men han är splittrad. Att sköta en mordutredning och samtidigt ta hand om sin nioåriga brorsdotter sätter honom på helt nya prov.

Kommentar:
Den tysta fågeln är tredje delen i serien om före detta FBI-agenten John Adderley, som numera är polis på länskrim i Karlstad. Och författarduon Mohlin & Nyström fortsätter att leverera!

Den här gången känns historien mer ”jordad”, det är inte lika uppskruvat som i förra delen utan här känns det mer verklighetsnära. Handlingen utspelar sig i bruksorten Grums, och den lilla orten som är beroende av sitt pappersbruk, villaområdet på höjden, hemvändaren som en gång lämnade allt bakom sig, och det gifta paret som börjat dra åt olika håll – både människor och miljöer går lätt att känna igen sig i.

Men det är även en spännande mordutredning att följa, eller snarare två. Parallellt med det trettio år gamla fallet så sker också ett nytt mord. Hänger de båda fallen ihop?

Det här är en serie som bara blir bättre och bättre! Väntar ivrigt på nästa del!

Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 475
Utgivningsår: 2023