Söta, röda sommardrömmar – Christoffer Holst

Cilla Storm har just blivit dumpad av sin pojkvän. Hennes karriär som skvallerjournalist går inte riktigt som hon tänkt sig och sparkapitalet räcker inte längre till det där drömmiga sommarhuset i skärgården. Efter uppbrottet har hon bara råd med en kolonilott på Bullholmen – en turisttät liten ö i Stockholms prunkande skärgård. Trots att hon helt saknar gröna fingrar bestämmer hon sig för att slå till.

Men när en ung kvinna hittas död på ön på midsommardagens morgon tar Cillas liv en helt ny vändning. Cilla visar sig ha varit den sista som såg kvinnan i livet och hon blir snabbt indragen i utredningen – som leds av den mycket stiliga polisen Adam.
Den smått neurotiska och Chardonnay-pimplande Cilla och den strikta, välklädda Adam är så olika som två människor kan vara – ändå dras de till varandra. Men så sker plötsligt ännu ett mord som ställer allt på ända.
Kommentar:
Christoffer Holst verkar gilla det här med att byta genre. Sedan debuten 2015 har han hoppat från romantisk feelgood, till chick-lit, och till YA-skräckis, och så kommer nu den här hybriden av trivseldeckare och chick-lit. Jag måste erkänna att jag var ganska så skeptisk till den här kombon på förhand, men då jag gillat allt annat som Holst skrivit så var jag såklart benägen att ge den en chans.
Och tur var ju det, för den här feelgood-deckarhybriden funkar riktigt bra. Det är läsglädje rakt igenom, det märks att Christoffer Holst har haft roligt medan han har skrivit. Det som är extra fint är att det är ingen slätstruken, halvtam historia som är varken deckarspännande eller feelgoodromantisk, utan den har faktiskt båda delarna. När det är spännande är det spännande på riktigt. Humorbitarna funkar även de klockrent, liksom romantiken. Det blir ingen halvdan mischmasch utan faktiskt en helt perfekt kombination.
Jag gillar också karaktärerna, så jag är glad över att fler delar i serien utlovas. Men jag kan ändå inte låta bli att undra vad som kommer näst i genreväg? Splatterskräckis? Grafisk serieroman? Historiskt drama? Kanske en vinguide? Inget verkar främmande. Bring it on, Holst.
Fakta:
Förlag: Lovereads
Antal sidor: 234
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är och dagarna går.