All I Want for Christmas – Joanna Bolouri

Nick har förlorat både jobb och flickvän, och tvingas motvilligt ta ett jobb som jultomte på det lokala shoppingcentret. Han känner sig verkligen som en förlorare. Alla hans vänner gör karriär, skaffar familj, och han tillbringar dagarna tomteklädd, svettig och täckt i barnsnor.
Men så möter han 4-årige Alfie som önskar sig en enda sak i julklapp – att hans mamma Sarah ska bli glad igen. Så Nick arrangerar en date med Sarah och hans bäste vän Matt. Allt går toppen. Det är bara det att Nick upptäcker att han har känslor för Sarah.
Joanna Bolouri är med sin andra julroman härmed utnämnd till regerande drottning av julromaner. Hennes förra, The Most Wonderful Time of the Year (Jag kommer hem till jul), var otroligt rolig, och All I Want for Christmas är minst lika bra.
Det här är en bitterljuv romantisk komedi där fokus ligger på vänskapsrelationer. Det är så många fina vänskaper i den här berättelsen: Nick och Matt som känt varandra sen skoltiden, delar lägenhet och ställer alltid upp för varandra. Nick ser upp till Matt som har hela sitt liv i ordning, och det är lätt att se hur han tänker att han gör det bästa för ensamstående mamman Sarah när han parar ihop henne med sin bästis istället för med sig själv. Det växer också fram en fin vänskap mellan Nick och Sarah, som på många sätt är mer lika varandra än Sarah och Matt. Och den vänskap som utvecklar sig mellan Nick och Alfie är också rörande att följa. Jag tycker så mycket om alla de här karaktärerna.
Det är också riktigt roligt på sina håll, med en klockren dialog som för tankarna till Mhairi McFarlane.
E-boken kostar 10 spänn på Bokus, och det är ett fyndpris!
Fakta:
Förlag: Quercus
Antal sidor: 368
Utgivningsår: 2020