Paus i karriären – Maria Parkhede

På ytan är Philippa Åkermans liv lika välpolerat som marmorn i köket i hennes nybyggda radhus i Täby. Hon har en framgångsrik karriär, garderoben full av färgkoordinerade märkeskläder, och en välartad dotter i en fin skola. Men varken Philippa eller 15-åriga Bianca är särskilt lyckliga.
 
Philippa känner att både hon och Bianca behöver en paus – i Philippas fall ifrån karriären. De beger sig till Philippas farmors gamla hus utanför Järvsö. Kanske är det bland trasmattor och bruna medaljongtapeter de kan hitta ett lugn i tillvaron?
 
Men inget blir som Philippa tänkt sig. I skidbacken träffar hon den spännande affärsmannen Erik. Samtidigt försöker Bianca para ihop henne med Sven, bonden från granngården, som är helt nöjd med att lunka runt bland mjölkkor och hönor. När sparpengarna sinar inser Philippa att hon måste fatta ett beslut, något som blir både svårare och mer brådskande med en närståendes dödsfall. Är hon redo att återvända till sin stressiga vardag med ett välbetalt jobb, eller ska hon och Bianca leva lantliv?
 
Kommentar:
Paus i karriären är inte direkt en julroman, men en vinterroman, som innehåller såväl gnistrande snö och skidbackar som oplogade vägar och utkylda hus. Och jag tycker det här var mycket trevlig läsning.
 
Grundstoryn känner vi igen – den stressade storstadsbon som söker sig till landet för lugn och ro och nystart. Men det är ändå en alldeles egen historia, med värme, vänskap och romantik. Jag tycker om att följa både Philippas och Biancas väg att hitta sig själva, och hur deras relation stärks. Jag hoppas på en fortsättning, det är som uppbäddat för det.
 
Fakta:

Förlag: Lind & Co
Utgivningsår: 2020
Antal sidor: 340