En högre rättvisa – Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt

En serie våldtäkter sätter skräck i Uppsala: gärningsmannen smyger sig på sina offer bakifrån, söver dem med en spruta och placerar en säck över huvudet innan övergreppet fullbordas.

Riksmordkommissionen är splittrad. Vanja arbetar tillfälligt i Uppsala och utreder det otäcka fallet. Sebastian åker runt i landet och pratar om sina böcker. Torkel, Ursula och Billy har sina egna angelägenheter som upptar dem. Men när ett av våldtäktsoffren hittas död samlas de igen och teamet måste lägga personliga problem och strider åt sidan.

Ledtrådar tyder på att offren inte är slumpvis utvalda. Men vad är kopplingen mellan dem? Och varför verkar så många personer inte vilja att sanningen kommer fram?

Kommentar:
Efter Det fördoldaLärjungen,  Fjällgraven Den stumma flickan och De underkända har turen kommit till En högre rättvisa. Sjätte, men inte sista, delen om Sebastian Bergman och teamet på Riksmord. Det kan i alla fall inte vara den sista delen. Här lämnas alldeles för många lösa trådar och cliffhangers för det.
Som vanligt serverar författarduon en god stunds underhållning. Det spårar iväg rätt mycket för vissa av personerna i teamet, medan andra har en lite lugnare utveckling. Själva våldtäkterna och morden drar också iväg, det är väl kanske inte helt trovärdigt allt det som händer, men det spelar inte så stor roll. Det här är sjukt spännande och välskrivna kriminalromaner med högt tempo och bra driv. Serien om Sebastian Bergman har blivit en av mina absoluta favoriter, och jag hoppas att en del sju är på gång snart.
Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 406
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlbris.