Giftmördaren – Sharon Bolton

Poliskommissarie Florence Lovelady återvänder till småstaden Sabden för att uppfylla ett löfte hon avgett till den döende Larry Glassbrook, en seriemördare hon överlistat och satt i fängelse. Fyra barnskelett har upptäckts nära ett barnhem. Larry har försäkrat Florence om att det inte handlar om några arkeologiska kvarlevor.
Samtidigt är Larrys dotter Cassie Glassbrook – efter beskedet om sin pappas död – nu fri att besöka sin hemstad för att försöka vinna tillbaka sin ungdomskärlek. Cassie är beredd att göra vad som helst för att vinna sin forna pojkvän tillbaka. När de två kvinnorna återvänder till den stad som nästan tagit deras liv trettio år tidigare, kommer sedan länge begravda hemligheter i dagen. Hemligheter som kan komma att förgöra dem båda.

Kommentar:
Giftmördaren är andra delen i Sharon Boltons serie om poliskommisarie Florence Lovelady. Jag tyckte riktigt mycket om första delen Hantverkaren som var både spännande och otäck med barnamord och häxerier.

Giftmördaren är en lite speciell uppföljare kan man säga. Den är både en föregångare och en uppföljare till Hantverkaren och tidslinjerna i de båda böckerna överlappar varandra. Nu minns jag inte Hantverkaren i detalj, men det känns lite konstigt. Vi befinner oss återigen efter Larrys gripande 1969, samt efter hans begravning 1999. Om jag hade haft Hantverkaren i färskt minne hade nog läsupplevelsen påverkats till antingen det bättre eller sämre, nu känns det mest bara lite underligt.

Men om man inte har första boken i färskt minne så går det alldeles utmärkt att njuta av Giftmördaren ändå, jag har inga problem att hänga med i handlingen. Det är otäcka saker som händer på Black Moss Manor, ondskan vilar över den lilla staden Sabden. Och det är inte bara mänskliga krafter som påverkar utan också de övernaturliga. Det här är spännande läsning, från första sidan till sista.

Sen är det också lite konstigt att Giftmördaren bara kommit ut i Sverige, Tjeckien, Tyskland och Polen än så länge. På engelska kommer den först i december.

Fakta:
Originaltitel: The Poisoner
Förlag: Modernista
Antal sidor: 462
Utgivningsår: 2020

Finns på Bokus och Adlibris.