Den stumma flickan – Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt

En familj hittas mördad i sitt hem och Sebastian Bergman och Riksmord kallas in. Det är en komplicerad mordutredning och trycket ökar då den ende misstänkte hittas mördad, skjuten med samma vapen som familjen.

Det finns ett vittne till mordet på familjen. Den tioåriga Nicole har varit på besök hos sina kusiner, och hennes fotspår försvinner in i den stora skogen bakom huset. Nu gäller det att hitta henne innan mördaren får reda på hennes existens. Nicole återfinns men är så traumatiserad att hon inte längre pratar. Det enda hon gör är att rita. Teckningarna talar sitt tydliga språk. Hon har sett mördaren.

För Sebastian blir den stumma Nicole en stor utmaning. Hon påminner om hans egen dotter som han förlorade i tsunamin, och han blir besatt av att försöka läka hennes inre. Samtidigt har mördaren fått vittring på var hon befinner sig.

Kommentar:
Jag fortsätter mitt Sebastian Bergman-maraton med fjärde delen i serien, Den stumma flickan. Och visst är det som vanligt en bladvändare, men det är samtidigt den svagaste boken hittills. Jag gillar hur Sebastian blir mjukare och själv inser det. Däremot är det han tar sig för inte helt korrekt, något som han har svårt att vilja inse.

Själva mördarjakten är ganska ospännande den här gången. Men det händer desto mer spännande saker i de olika huvudkaraktärernas liv. Och den sedvanliga cliffhangern gör det riktigt gött att veta att jag inte behöver vänta ett år på nästa del utan kan ta mig an den direkt.

Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 456
Utgivningsår: 2014

Finns på Bokus och Adlibris.