En dag, Jennifer – Risto Pakarinen

Peter sitter fast. Hans karriär står still, vännerna träffar han bara på Facebook och hans romantiska liv har nått sitt bäst före-datum. Men efter att en kväll ha tittat på Tillbaka till framtiden får han en idé han ska resa tillbaka till den tid då hela livet låg öppet framför honom. Då hans enda bekymmer var vilka stentvättade jeans han skulle ta på sig och vilken tjej som satt bredvid honom på engelskalektionen. Tillbaka till 1986.Sagt och gjort. Han stänger av sin mobil och flyttar in i sitt gamla pojkrum. Han låter håret växa och hänger sig helt åt sitt projekt, som egentligen har ett enda mål: Att få en andra chans med hans första stora kärlek, Jennifer. Men tidsresor har sina komplikationer. Särskilt när alla andra runt omkring honom befinner sig i nuet.

Kommentar:
Jag är löjligt svag för romantiska komedier skrivna av män, och hur mycket det än bär mig emot att erkänna det så är det ett faktum. Jag tar fullt ansvar för det.
En dag, Jennifer är en härlig liten nostalgikaramell. Jag är helt på Peters sida här, allt var bättre och enklare förr. Alla bra filmer kom på 80-talet, och all bra musik gjordes då. Men Peter tar det ett steg längre än ”oss andra”. Han skapar sig en egen tidsresa, flyttar hem till pojkrummet, och klär sig som om det var 1986.
Men alldeles enkelt blir det såklart inte. Det går inte att bara backa bandet, och kanske inser Peter så småningom att det finns ett spännande liv för honom även i nuet.
Är du en 80-talsnostalgiker, som tycker att allt var bättre förr, så är det här definitivt en bok för dig. En dag, Jennifer är charmig, rolig och underhållande läsning.
Fakta:
Förlag; HarperCollins
Antal sidor: 343
Utgivningsår: 2019
Finns på Bokus och Adlibris.