Verkanseld – Louise Boije af Gennäs

Stockholm 2018. Det har bara gått ett drygt år sedan det första överfallet och ingenting i Saras liv är sig likt. Flera i hennes direkta omgivning har dött under märkliga omständigheter som omöjligt kan vara en slump, även om polisen och sjukvården vill få henne att tro det.

Sorgen och rädslan håller Sara i ett stadigt grepp men djupt inom henne spirar en kraft; ett okuvligt motstånd. Sara kommer inte ge upp utan kamp om bara hennes motståndare kunde ge sig till känna.

Kommentar:
Äntligen är den här, en av årets mest efterlängtade böcker. Verkanseld är tredje och avslutande delen i Motståndstrilogin, en serie som hållt mig och många andra i ett järngrepp av spänning och förväntan.

Liksom föregångarna Blodlokan och Skendöda är det här läsglädje de luxe. Jag vänder blad som besatt och blir sådär härligt paranoid och foliehattig. Men, även om jag tokgillar så är det här rent objektivt sett inte lika bra som de båda tidigare delarna. Det är mycket upprepning – egentligen är det samma historia och jagande händelseförlopp i alla tre delarna, men det känns extra  mycket som en upprepning i denna tredje del.

Men det stör mig inte, det är fortfarande läsglädje, spänning och bladvändning utan dess like.

Fakta:
Förlag: Bookmark förlag
Antal sidor: 447
Utgivningsår: 2019

Finns på Bokus och Adlibris.