Skendöda – Louise Boije af Gennäs

Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon till ett jobb inom konsultbranschen och flyttar till en ny stadsdel i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred.
Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Omgiven av finansvärldens korruption och maktspel måste Sara ställa sig frågan: finns det överhuvudtaget någon hon kan lita på?

Kommentar:
Äntligen är den här, andra delen i Louise Boije af Gennäs Motståndstrilogi. Jag blev helt såld på Blodlokan när den kom tidigare i år, och Skendöda lever verkligen upp till mina högt ställda förväntningar. Det här är så sjukt bra, en riktig bokslukarbok för vuxna. Det är stört omöjligt att sluta läsa när man väl har börjat.

Det handlar om makt och korruption, konspirationer och hemligheter, och berättelsen ligger hela tiden i linje med verkligheten och nutiden. Jag tycker det är så himla snyggt gjort. Tempot är högt, och spänningen likaså. Man kanske kan tycka att det händer lite väl mycket saker och att det gasas på lite för mycket – men då får man tycka det. Det här är ändå riktigt bra och galet underhållande. Det är länge sedan jag läst något som får mig att bli så här uppslukad. Och jag vet inte hur jag ska klara av att vänta till januari, då tredje delen Verkanseld kommer ut.
Fakta:
Förlag: Bookmark förlag
Antal sidor: 473
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.