Hem till Scupper Island – Kristan Higgins

Man kan helt klart säga att Nora Stuarts liv förändras den dagen hon blir påkörd av en saneringsbil. Ena stunden är hon en framgångsrik läkare på ett av Bostons bästa sjukhus och i nästa sekund vaknar hon själv upp på en brits bara för att höra hur hennes pojkvän stöter på den snygga sjuksköterskan.
 
Skadad på fler än ett sätt beger sig Nora tillbaka till Scupper Island den lilla ön vid Maines kust där hon växte upp men dit hon inte återvänt på femton år. Dags att möta allt det där hon försökt förtränga: en ytterst speciell mamma (som precis har börjat tjäna pengar på kramterapi), en syster som sitter i fängelse och dessutom alla minnen från det där sista året på high school. Det finns flera människor som inte vill ha tillbaka Nora till Scupper Island, men även sådana som kommer förändra hennes liv till det bättre.
 

Kommentar:
Hem till Scupper Island är en härlig romantisk feelgood att grotta ner sig i. Den svänger från svartaste svarta till mys, värme och en hel del svart och dråplig humor. Den är både väldigt fasansfull och väldigt rolig. En lyckad blandning!

Jag älskar den här sortens böcker som får mig att känna mig som hemma. Jag längtar till Scupper Island, jag vill umgås med alla (nåja), och bo där på en husbåt. Och på nåt sätt är det själva grundtemat i boken också – att hitta hem.

Det enda minus är slutet som jag tycker kom lite för hastigt och kanske inte blev lika lyckat som resten av boken. Men det kan jag leva med, för resten är näst intill perfekt.

Hem till Scupper Island är varm och härlig sommarläsning att njuta av.

Fakta:
Originaltitel: Now That You Mention It
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 402
Utgivningsår: 2019

Finns på Bokus och Adlibris.