Låt mig vara – Clare Mackintosh

För ett år sedan tog Caroline Johnson sitt liv, som ett tragiskt eko av sin makes tidigare självmord. Nu är Carolines dotter Anna nybliven mamma. Anna saknar sina föräldrar, och särskilt sin mamma mer än någonsin, och börjar leta efter information om de två dödsfallen. Ju mer hon gräver i det hela, desto mer tveksam blir hon till det hon hittar. Frågan är om föräldrarna verkligen begick självmord.

Efter hand blir Anna övertygad om att det är något helt annat som har hänt, och misstanken om att föräldrarna blivit mördade växer sig allt starkare. Men när Anna på allvar lyfter på locket till det förgångna utsätter hon sig själv och sin familj för en fara hon aldrig någonsin kunnat föreställa sig.

Kommentar:
Clare Mackintosh är skicklig på att skriva kluriga spänningsromaner där inget riktigt är som man först tror att det är. Jag har tidigare läst både Jag lät dig gå och Jag ser dig, och båda är väldigt bra men jag tror nog att Låt mig vara är den bästa av de tre.

Det här är den typen av roman där man bör veta så lite som möjligt om handlingen – du ska inte ens läsa på omslaget, utan bara kasta dig in i handlingen och bered dig på en åktur. Det går långsamt i början, men sen blir det åka av. Förutom att det är en psykologisk thriller med oväntade vändningar, så finns det även personporträtt som är väldigt fina, och då tänker jag på ex-polisen Murray och hans fru Sarah.

Fakta:
Originaltitel: Let Me Lie
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 431
Utgivningsår: 2019

Finns på Bokus och Adilbris.