Jag ser dig – Clare Mackintosh

En dag upptäcker Zoe Walker ett foto på sig själv bland småannonserna i en Londontidning. Utan förklaring, utan hänvisning till någon hemsida. Det bara finns där – ett grynigt svartvitt foto och ett telefonnummer.
Hon visar upp det för sin familj, men de är övertygade om att personen på fotot bara är någon som liknar Zoe. Dagen efter finns en ny annons på samma plats i tidningen med en bild av en annan kvinna. Och dagen därpå ytterligare en.
Är allt bara ett misstag? Ett underligt sammanträffande? Eller är det någon som håller koll på dem?
Kommentar:

Jag ser dig är den typen av psykologisk spänning som blandar in farligheter i vår trista vardag. Det blir ofta extra kittlande när något oväntat inträffar i det som vanligtvis är tråkigt och rutinmässigt. När det normala skakas om sätter paranoian in.

Mackintosh slänger skickligt ut ledtrådar och misstankar till höger och vänster, man vet inte vad man ska tro eller vem som ligger bakom. Jag har dock problem med logiken och trovärdigheten i upplösningen, där brister det för  mig.
Jag ser dig är spännande, men den når inte upp till samma nivå som Mackintosh första bok, Jag lät dig gå. Den överraskade mig rejält. Jag ser dig är mer ordinär, men den är ändå läsvärd.
Fakta:
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 427
Utgivningsår: 2017
Finns på Bokus och Adlibris.