Jag lät dig gå – Clare Mackintosh

Femårige Jacob och hans mamma är på väg hemåt en mörk och blöt novemberkväll. De har bara en kort bit kvar att gå när han plötsligt släpper taget om hennes hand och springer ut i gatan. Samtidigt kommer en bil körande i rasande fart och Jacob hinner inte undan. Föraren smiter och kvar på gatan ligger den döde pojken. Över honom hukar sig hans svårt chockade mamma. Hela hennes liv har krossats i ett ögonblick.
 
Fallet hamnar på polisinspektör Ray Stevens bord. Han har inga ledtrådar men är fast besluten att hitta den skyldige, och är beredd att riskera allt för att skipa rättvisa åt en kvinna som drabbats av varje förälders värsta mardröm.
 
För Jenna är det omöjligt att fortsätta leva i hemstaden Bristol hennes liv är ödelagt. Det enda hon vill är att lämna allt bakom sig och börja på nytt. Jenna flyttar till en liten by i Wales. Hon försöker desperat glömma sitt förflutna men jagas av fasansfulla minnen. Byns invånare undrar förstås vem hon är och varför hon sökt sig just dit. Men Jenna håller alla på avstånd, släpper ingen in på livet. Men det förflutna kommer obönhörligt ifatt henne och dess konsekvenser är förödande.
 
Kommentar:

Det här är en av få böcker som verkligen överraskat mig, åt ett håll som jag inte alls var beredd på. Jag var tvungen att läsa om vissa delar för jag tyckte att det blev så konstigt, och då insåg jag att jag hade lurat mig själv. 

Jag lät dig gå är en spännande thriller, men den tar fart först någonstans mot mitten. Vissa bitar i handlingen, eller vissa karaktärer, är jag inte helt överens med, men det är förlåtet. Det här är ändå en underhållande och tempofylld bladvändare, skriven i samma anda som Paula Hawkins eller Claire Douglas.
 
Fakta:
Originaltitel: I Let You Go
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 424
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Västmanländskans bokblogg, Bokstugan och Perelandran.