Sommaren med Ava – Anna Lönnqvist

Det sista Ava vill när hon kommer hem efter en tid utomlands är att åka upp till lilla Sunnanby, i de djupaste skogarna i norr. Den pittoreska byn där hon tillbringade sina barndomssomrar fläckas nu av minnen som hon helst vill undvika att tänka på. Men ödet vill annorlunda, och utan att hon själv riktigt förstår hur det går till så jobbar hon snart på det som förut var hennes mormors gamla café.Axel är Sunnanbys mest attraktiva singel, men det enda i livet som betyder något för honom är dottern Ellen. Efter att ha blivit djupt sviken flera gånger har Axel ingen önskan om att inleda någon ny relation.

Cornelia äger numera Café Sunnanby, men har inte satt sin fot där sedan en fruktansvärd händelse som hela Sunnanby fortfarande skvallrar om. När caféet hotas av nedläggning tvingas hon dock dit, och det blir upptakten till en sommar som varken hon, Ava eller Axel någonsin kommer att glömma.

Kommentar:
Men ÅH vilket sommargodis Anna Lönnqvist bjuder på med sin nya roman Sommaren med Ava. Det här är en utsökt blandning av sött och salt, hårt och mjukt och ett somrigt blåklintsprytt omslag. (Och i danskt band, danskt band är alltid ett plus!)
Sommaren med Ava är en härligt varm berättelse, om ensamhet, mod och att hitta sin plats. Eller kanske snarare att ta sin plats. Vi får följa Ava, Axel och Cornelia, alla tre lite kantstötta och vilsna av olika anledningar, och berättelsen växlar snyggt mellan de tre.
Anna Lönnqvist är mycket skicklig på att hantera relationer och människor. Äkta människor, och äkta känslor. Det är så lätt att relatera till de olika personerna för de är precis som alla vi andra. Helt vanliga. Det kan vara svårt det här med relationer, att få till det, och det lyckas Anna få fram väldigt fint. Allt är inte så självklart och vi har alla våra issues och vårt bagage att bära. Sen är hon också fenomenal på att skildra kärlek och sex, hon väjer inte undan från de heta scenerna utan går rakt på. Och det är en konst att få till det på ett äkta och naturligt sätt.
Sommaren med Ava är fantastiskt fin feelgood som lämnar en varm och mysig känsla efter sig. Det kan nästan inte bli bättre än så här. Jag är så glad att det är första delen i en serie och jag längtar redan efter bok nummer två!
Fakta:
Förlag: Louise Bäckelin förlag
Antal sidr: 394
Utgivningsår: 2019
Finns på Bokus och Adlibris.